Prezență românească la Vienna Design Week. Meșteshukar ButiQ prezintă colecția PICNIC.

Posted on 01 October 2016


Mobilitatea permanentă și nomadismul au jucat un rol estențial în istoria poporului rom și în formarea anumitor elemente culturale ce il definesc. Noua colecție propusă de Meșteshukar ButiQ trimite înapoi spre aceasta tradiție nomadică accentuând în același timp tehnicile străvechi ale meșteșugarilor romi. Elementele unui "picnic" au fost reinterpretate într-o maniera modernă pe fundamentele lucrului cu materiale tradiționale: cupru, răchită, fier, papură, lemn și piele sau textile.
Asa cum prietenii se întalnesc la un picnic și colecția PICNIC reprezintă un punct de întâlnire. Lucrările mai multor meșteșugari se completează reciproc aducând la viață piese unice, meșteșugite atent, remarcabile cu ușurință în orice context. Puse împreună cu o deosebita atenție la detalii, piesele dau naștere celor șase seturi din colecția PICNIC. Folosită ca parte a unui set sau individual, fiecare piesă își găsește cu ușurință locul în viața contemporană aducând un plus de calm și autenticitate într-o lume din ce în ce mai grăbită.
PICNIC, poveștile și oamenii din spatele colecției se vor întoarce în curând acasă, la magazinul nostru din București - Edgar Quinet 7, la trei săptămâni de la lansarea din Viena.
-
-

Meșteshukar ButiQ este o rețea de mesteșugari și întreprinderi de economie socială ce a reușit revalorizarea meşteşugurilor tradiționale rome. MBQ oferă produse premium de lifestyle cu o poveste și un design care ies în evidență în orice context. Ele sunt rezultatul unui mix de tehnici tradiționale de producție combinate cu design contemporan de produs. Colecția PICNIC a fost dezvoltată împreună cu Nadja Zerunian și Peter Weisz, ambii din Viena.

Dezvoltarea acestei colecții a fost posibilă datorită contribuției deosebite a Fundației ERSTE prin Parteneriatul ROMA. 

www.mbq.ro
www.zerunianandweisz.ro
www.erstestiftung.org
www.viennadesignweek.at


 photo: © Kollektiv Fischka, Kramar 2016

More Posts

0 comments

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing

Search our store